Skip to content

Terugblik op de nieuwjaarsrit

Om het nieuwe jaar een flinke kickstart te geven trapte Alpe du Fles 2020 af met een heuse nieuwjaarsrit! Tegen tienen druppelden de eerste fanatiekelingen, die kou en regen durfden te trotseren, het Stadscafé binnen.

Na de koffie en het uitwisselen van de beste wensen, hielp een ieder zichzelf in het zadel en werd er koers gezet richting het zuiden. Wegkapitein Jasper leidde het peloton met een rustige tred de stad uit en algauw werd er door de renners kennisgemaakt met de smalle bospaadjes van landgoed Den Treek, niet wetend dat de rest van de route ook het nodige draai- en keerwerk met zich mee zou brengen.

Na een aantal uitdagende gravelstroken werd er gelukkig weer overgeschakeld naar asfalt en werd er op gematigd tempo en al keuvelend richting de Utrechtse Heuvelrug gefietst. Daar begon het grote avontuur met meer modderige, smalle bospaden en een enkele beklimming. De weergoden waren de coureurs niet al te goed gezind en met gespikkelde gezichten van de modder en een enkele natte kont en na een ouderwetse schuiver van Wouter bereikte men Amerongen.

Vanuit het peloton lieten Dave en Laurens doorsijpelen dat zij het wel welletjes vonden en in plaats van een tussenstop bij het welbekende wielercafé De Proloog werd er, tot teleurstelling van ‘vriend van de gezelligheid’ Bas van Middelaar, koers gezet richting de strakke stroken beton langs het Valleikanaal om zo snel mogelijk huiswaarts te keren. In een machtig tempo fietste het peloton richting Amersfoort en net voordat de eerste betonstrook achter de rug was kwam er een kink in de ketting van Rutger, die zodoende met materiaalpech achterbleef.

Dit zorgde voor een kleine opstopping in het peloton en de afgetrainde duathlon atleet Koen riep dat hij te weinig vet had voor deze koude weersomstandigheden. Er werd besloten niet langer te wachten en de groep zette koers richting moeder de vrouw en een warme douche. De rest van het peloton pakte zijnwielen zo kwam er een einde aan een avontuurlijke, maar koude nieuwjaarsrit. De kop is eraf, de benen zijn warm, laat het voorjaar maar heel snel tevoorschijn komen!

Winkelmandje0
Nog geen tickets in je mandje
0