Ga naar hoofdinhoud
Praktische informatie voor de dag zelf

Zondag 20 oktober is het zover dan klinkt het startschot voor de Alpe du Fles najaarsklassieker!

Om 10.00 uur verzamelen bij het Stadscafé Amersfoort voor een overheerlijk pannenkoekenontbijt. Nadat we de nodige koolhydraten tot ons hebben genomen, vormen we pelotonnetjes van ± 10 renners. Ieder peloton rijdt met een kopman die beschikt over een gps. Rond 11.00 uur zal de eerste groep vertrekken, vijf minuten later de volgende en zo verder.

Ben je in het bezit van een fietscomputer in welke vorm dan ook, dan raden we je aan de GPX in te laden op je fietscomputer omdat de route niet is uitgepijld.

Weersverwachting

Zondag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. De kans op een regenbui is klein en op veel plaatsen blijft het zelfs de hele dag droog. De temperatuur schommelt tussen 14-15 graden en er staat een zwakke tot matige zuidenwind.

De weergoden lijken ons goed gezind, toch is ons advies om je goed aan te kleden, laagjes, laagjes, laagjes is ons devies. Mocht er toch een buitje vallen dan is een regenjack geen overbodige luxe.

Tijdens de rit zijn er twee tussenstops, een korte (10 min) na circa 30 km en na 60 km een lange stop bij restaurant Klein Zwitserland in Driebergen.

Tussen 15:30 en 16:00 uur finisht de Alpe du Fles bij ‘t Nonnetje op de Groenmarkt, aldaar proosten we op de koers met een ‘Bolleke de Koninck’ reiken we de Borreltrui uit aan de gezelligste renner en vieren we de herfst!

Mocht je onderweg tegen onoverkomelijke problemen aanlopen, zoals pech of een ongelukje geen nood bel het nummer van de bezemwagen en Joran van de Fietsbroers helpt je uit de brand; 06 – 42 91 89 27
In geval van een levensbedreigende situatie bel dan 112.

De Alpe du Fles is een socialride die voert over de openbare weg en niet over een afgezet parcours. Wees vriendelijk voor je medeweggebruikers en houd je aan de verkeersregels!

Met sportieve groet en tot koers,

Wouter & Rick

Doe je mee?
20 oktober 2019
Vier het najaar
Winkelmandje0
Nog geen tickets in je mandje
0