Skip to content

De eerste editie van de Alpe du Fles toertocht was één grote verzameling van sportieve en gezellige mensen. Het is mooi om te zien dat de fiets mensen bij elkaar brengt, ongeacht niveau of achtergrond. De Alpe du Fles toertocht is voor mij als fanatiek sporter de perfecte combinatie tussen koersen met vrienden, en na afloop genieten van een welverdiend speciaal biertje.

Koen
Wat is er dan mooier dan op zondagochtend je bed uit te komen. Je net iets te strakke wielershirt aan te trekken en op je fietsje naar ´t Stadscafe te gaan. Daar een gezelschap van liefhebbers aan te treffen. Dik en dun, fanatiekelingen en recreatief, maten en onbekenden die een pannenkoekje en een koffietje nuttigen. Wanneer iedereen vol zit van pannenkoeken, spek, kaas en veel te veel stroop stappen we ons stalen ros op om door de prachtige omgeving rondom Amersfoort te pedellen. Tijdens de rit raak je al gauw aan de praat met je medefietsers en rij je zo de ravitaillering tegemoet alwaar je wordt verwend met een scheut rum met een beetje chocolademelk en een stuk appeltaart dat zo groot is dat je Tour moet fietsen om die eraf te krijgen. De laatste 30 kilometer zijn na de stop, een peulenschil en voor je het weet rijdt je de Groenmarkt op en stap je ’t Nonnetje binnen waar je na een fijne inspanning, een ijskoude pint drinkt voor de verdiende ontspanning! Samen met je maten en alle andere deelnemers praat je na over de koers en het leven en je drinkt nog maar een pintje. Na een paar uur gezelligheid en lichtjes aangeschoten, maar voldaan schommel je richting huis. Dat is voor mij de Alpe du fles!
Peter
Een bijzonder gastvrije toertocht over een prachtig parcours, waarbij de sociale en sportieve kanten mooi in evenwicht zijn. Een verademing!
Jasper

Zondag 14 april 2024
De seizoensopening
Winkelmandje0
Nog geen tickets in je mandje
0